Project Description

8 martie sarbatorit in expozitia „The Offense Report”

Clubul Romania pentru UNESCO, Alumnus Club si Elite Art Club pentru UNESCO au sarbatorit 8 martie – ziua internationala a femeii, in expozitia pictorului Cristian Paraschiv „The Offense Report”.
Gazduita in perioada 5 Martie – 12 Aprilie 2018, Elite Art Gallery, expoziția „The Offense Report” portretizează moștenirea traumatizantă a Comunismului.

Christian Paraschiv este un reprezentant marcant al generației ’80, fiind prezent în arta românească, dar și în cea franceză, începând cu anul 1986.

Cu prilejul acestei expoziții, artistul revine în țară, susținând totodată prezentul demers artistic care vizează rememorarea și marcarea plecării sale definitive din România. Reprezentarea plastică a exilului său și al familiei aduce în discuție ruptura produsă în momentul plecării și include un ultim gest al autorităților comuniste pe Aeroportul Otopeni, acela de a-i confisca lucrări și obiecte cu o profundă semnificație pentru intimitatea familială și legăturile emoționale cu aceste obiecte. În cadrul expoziției regăsim două procese verbale de confiscare a acestora, printre care se numără lingurița de botez a fiicei sale, bijuterii etc.

Christian Paraschiv îmbină tehnicile tradiționale cu cele inovatoare, lucru care subliniază caracterul experimental al artei sale. Expoziția aduce în atenția publicului o serie de lucrări realizate în tehnică mixtă (acrilic pe pânză, transfer pe pânză, colaj textil și acetat, acetat și foiță de aur) în care artistul încearcă să reprezinte ștergerea memoriei.