In perioada 30 octombrie – 14 noiembrie 2017, la Paris,  Doamna Daniela Popescu, expert al Subcomisiei Programe Interdisciplinare a Comisiei Naționale Române pentru UNESCO, Președinte EFUCA, Președinte Club Alumnus pentru UNESCO,  a participat la cea de-a 39-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO, conferință ce reunește o dată la doi ani toate cele 195 de State Membre ale Organizației.

La lucrarile Conferinței Generale UNESCO, care se desfasoara odata la 2 ani, iau parte toate statele membre, membrii asociati, observatori din partea statelor ne-membre, organizatii interguvernamentale si organizatii non-guvernamentale.

Conferinta Generala determina politicile si principalele directii de actiune ale organizatiei. Rolul acesteia este de a stabili programul UNESCO pe urmatorii 4 ani si bugetul UNESCO pe urmatorii 2 ani.

Așa cum este stipulat prin statut, în Cadrul Conferinței Generale sunt aleși membrii Biroului Executiv, iar o dată la 4 ani Directorul General, drept urmare în cadrul acestui eveniment a fost numită în postul de Director-General al UNESCO doamna AUDREY AZOULAY (Franța), acesta preluând funcția de la doamna IRINA BUKOVA (Bulgaria), prima femeie și primul reprezentant al Europei de Est, care a fost desemnată în acest post de conducere în anul 2009.