Joi, 31 mai 2018, în cadrul Târgului de carte Bookfest, pavilionul B2, standul Agora, o zonă elegantă și ofertantă, în prezența multor iubitori de carte, doritori să afle cât mai multe informații legate de rolul femeii în societate,  a fost lansat volumul Forța civică a femeilor. Așa cum declara coordonatoarea volumului Andreea Paul, este o carte-manifest care adună la un loc 100 de povești ale femeilor din România care, prin implicare civică, schimbă în bine această țară, făcând-o mai suportabilă și chiar mai frumoasă.

Sunt 100 de povești, impropriu denumite așa, care ilustrează munca asiduă depusă de aceste eroine, într-un domeniu sau altul, pe parcursul multor zile și nopți, pentru ca societatea română să evoluze, să facă față, din mers, schimbărilor radicale intervenite, să aplice norme noi impuse de statutul de membru al Uniunii Europene. Este o colecție impresionantă de istorii care ilustrează  implicarea civică a femeilor din România în diverse domenii de activitate: social, educativ, sportiv, sănătate, artă și cultură, știință, cercetare. Activitatea desfășurată în România pentru aplicarea principiilor UNESCO referitoare la educație, știință și cultură nu putea rămâne în afara acestui volum. În carte este prezentată și povestea Danielei Popescu, Președinte al ALUMNUS Club pentru UNESCO.

Daniela Popescu, președinte Federația Europeană a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO (FEACU), președinte Alumnus Club pentru UNESCO și expert Comisia Națională a României pentru UNESCO: „În decembrie 2016, la Minsk, am fost reinvestită în funcția de președinte FEACU, dându-mi-se posibilitatea să leg orizonturile europene de celelalte regiuni ale lumii prin intermediul educației, științei și culturii. La temelia acestei construcții se află peste 20 de ani de muncă la toate nivelurile de reprezentare. Faptul că politicile UNESCO acordă o atenție specială statutului femeilor în lume m-a inspirat în organizarea primei Academii UNESCO a tinerelor femei, la București, în anul 2017. De ce? Pentru că femeile au o mare capacitate de empatie, de muncă, sunt creative și pun suflet în tot ce fac. Pentru ca o femeie să reușească într-o luptă în care doar bărbații se întreceau până de curând trebuie să practice la standarde înalte activismul social. Trebuie să îndrăznească, să aibă curaj, să se implice, să-și cunoască bine potențialul, valoarea și, firește, să pretindă pe măsură deoarece excesul de modestie poate fi uneori păgubos”.