În luna noiembrie 2017, Comisia Natională a României a fost vizitată de către domnul domnului Martin Nesirky – Director al Serviciului de Informații al Națiunilor Unite, Biroul Viena.

Înainte de numirea sa în funcția de Director al Serviciului de Informații al Națiunilor Unite, Biroul Viena, domnul Nesirky a fost purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, pentru mai mult de 4 ani. Înainte de a se muta la New York, a slujit din 2006 până în 2009 în calitate de Purtător de cuvânt și Șef de presă și informare publică în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) cu sediul la Viena. Domnul Nesirky a lucrat pentru Reuters în perioada 1982-2006, la Londra, Moscova, Berlin, Haga și Seoul, acoperind o gamă largă de evenimente de presă importante, inclusiv căderea Zidului Berlinului. Domnul Nesirky deține o diplomă în Studii Europene (germană și rusă) de la Universitatea Bath din Regatul Unit.

În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții depre sistemul UNESCO în România, rolul, activitatea și proiectele principale ale Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, precum și despre activitățile cluburilor, centrelor și asociațiilor pentru UNESCO din România.

Domnul Nesirky a fost primit de către Doamna Daniela Popescu, expert al Subcomisiei Programe Interdisciplinare a Comisiei Naționale Române pentru UNESCO, Președinte EFUCA, Președinte Club Alumnus pentru UNESCO, doamna Virginia Meheș președintă FRACCU și Iris Constantin, expert al Subcomisiei Comunicare și Informare.