A 29 sesiune ordinara a Comitetului Executiv al Federatiei Mondiale a Asociatiilor,Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO a avut loc in perioada 12-18 august 2010 la Beijing. In cadrul aceastei sesiuni programul a inclus discutii si decizii pe baza ordinii de zi si a altor activitati din program. Au avut loc intalniri de lucru in institutii de invatamant cu liderii chinezi, membrii ai Comisiei UNESCO si ai Federatiei Cluburilor. Programul a inclus mai multe excursii si vizite  la monumentele si  muzeele din Beijing.(Orasul Interzis, Palatul de vara, Marele Zid)

            Discursuri in deschiderea evenimentului au fost rostite de domnul Tao Xiping,presedinte al Federatiei Nationale a Asociatiilor si Centrelor pentru UNESCO din China si vicepresedinte FMACU,de domnul Eiji Hattori, presedintele de onoare al FMACU, de reprezentanti ai guvernului chinez, de domnul G.Christophides, presedinte  FMACU.Cu aceasta ocazie a fost inmanata Secretarului general al Comisiei UNESCO din China, o scrisoare din partea Comisiei Romaniei, care vizeaza in viitor, activitati de parteneriat intre cele doua comisii nationale.
          Dupa  adoptarea Raportului celei de a 28 a sesiuni a Consiliul FMACU in Alexandria, Egipt s-a trecut la discutarea problemelor curente ale federatiei,una dintre acestea fiind gestionarea si in 2011 a sediului FMACU din cadrul UNESCO Paris de catre Romania.

          Punctul central al discutiilor s-a axat pe organizarea celui de al 8 lea Congres FMACU, care va avea loc in 2011 la Hanoi (Vietnam) si pe sarbatorirea  a trei decenii de la infiintarea federatiei mondiale.