Proiect: Urmele strămoşilor uitaţi

ANULTINERETULUI UE-CHINA

Data desfășurării 7 mai 2011

Locația Beijing

Expoziţie de grafică şi prezentare de colecţie vestimentară ANNA RAVLIUC

La cel de al 12-lea summit UE-China, care a avut loc la Nanjing în noiembrie 2009, a fost desemnat 2011 ca “Anul tineretului UE-China”  cu scopul de a  continua promovarea şi aprofundarea parteneriatului dintre Europa şi China. Un plan comun de acţiune pentru Anul Tineretului a fost semnat mai târziu, pe 6 octombrie 2010 de Comisarul Androulla Vassiliou şi Vicepreşedintele Federaţiei Tineretului din China Wang Xiao. În  ianuarie, 2011, la Bruxelles mai mult de 400 de persoane, inclusiv 200 tineri din întreaga UE şi China au fost prezenţi la lansarea  marelui eveniment.

În contextul acestei manifestări internaţionale de amploare, Ambasada României la Beijing, Federaţia Română a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, Primăria sector 4 Bucureşti, Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” şi Alumnus Club pentru UNESCO au organizat în ziua de 7 mai 2011 la Beijing evenimentul: ANNA RAVLIUC:”URMELE STRĂMOŞILOR UITAŢI.” –  Expoziţie de grafică şi  Prezentare de colecţie vestimentară inspirată din motive populare româneşti.

Prin arta sa, care îmbracă diferite forme de la pictură, grafică la design vestimentar, artista Anna Ravliuc ne aduce în prim plan liniile ceramicii de Cucuteni, broderiile iilor purtate de bunicile noastre, culorile vii ale ţesuturilor de pe fote, fineţea borangicului maramelor, într-un cuvânt, frumuseţea costumului popular românesc, în care ne regăsim noi, generaţiile de azi, alături de generaţiile străbunilor noştri.

Parteneri proiect: Ambasada României la Beijing, Primăria sector 4 Bucureşti, Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu.