ROMANIA IN CONSILIUL EXECUTIV AL FEDERATIEI MONDIALE A ASOCIATIILOR,
CENTRELOR SI CLUBURILOR PENTRU UNESCO

Al 8-lea Congres al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO (FMACU) s-a desfăşurat la Ha Noi in perioada 17-22 august 2011, având in prim plan aniversarea a treizeci de ani de la crearea organizaţiei.
In anul 1981, când s-a înfiinţat FMACU bucuria a fost imensa pentru organizaţiile fondatoare, care au putut spune pe drept cuvânt ca sunt mandre sa poarte numele UNESCO in titulatura organizaţiei abia infiintate.
La trei decenii de activitate cei care slujesc acest organism internaţional in toate colturile lumii sunt conştienţi de faptul ca poarta o responsabilitate majora in construirea si menţinere „păcii in minţile oamenilor”
Federaţia Romana a Asociaţiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO s-a prezentat la aceasta sărbătoare cu un mănunchi de acţiuni, pe care le-a organizat de-a lungul timpului sub egida organismului mondial, programul Tineretul si Muzeele – Metamorfoze, făcând parte inca din anul 2009 din Planul de Acţiune al Federaţiei Mondiale. De asemenea, Centrul pentru UNESCO Cygnus a pregătit un CD cu istoricul federaţiei mondiale, prezentând pe rând toate federaţiile regionale si aducând in prim plan federaţia romana cu toate organizaţiile sale..
Satisfacţia de a participa la un asemenea eveniment mondial a fost si mai mare, când la alegerile de anul acesta de la Ha Noi preşedinta Federaţiei Romane, doamna dr. Daniela Popescu a fost realeasa ca membru pentru Europa si America de Nord in Consiliul Executiv al Federaţiei Mondiale.