RO.AS.IT 17 octombrie

//RO.AS.IT 17 octombrie

RO.AS.IT 17 octombrie

Membrii RO.AS.IT. lucrează la Ghidul multicultural al Bucureștiului

În perioada octombrie – noiembrie, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. participă în calitate de partener la proiectul “Descoperă patrimoniul multicultural al oraşului tău!”, organizat de Alumnus Club UNESCO.

Pentru a surprinde panorama celor mai importante obiective care alcătuiesc capitala noastră multiculturală, la acest proiect au fost cooptate, printre colaboratori, aproape toate minoritățile etnice reprezentative din București, cât și alte instituții care  încurajează proiectele educaţionale axate pe înţelegerea valorilor patrimoniului cultural, precum Fundația Calea Victoriei și Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Din partea asociației noastre, participă tineri reprezentanți, Sebastian Simion și Bianca Albu, care au luat parte la activitățile incluse în programul de lucru precum: sesiunile de training  pe tema istoriei culturale și a patrimoniului din București, în perioada 4 – 6 octombrie, la sediul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, și schimburi de vizite între tinerii din comunităţile participante care au sedii în Bucureşti. Ei vor contribui la alcătuirea textelor ce privesc patrimoniul italian ce vor fi publicate în ghidul final București – oraș multicultural.

 

2019-01-23T01:06:52+00:00