•  

Mesaj in cinstea eroilor nostri!

  •  

Mausoleu Marasesti

6 august 2013

În memoria locuitorilor acestor locuri, felicitand in acelasi timp si pe toti cei, care se apleaca cu sfintenie peste timpul eroic al acestui neam, venim sa aducem ofranda cuvantului spre înălţătoarea jertfa a eroilor nostri, care si-au zidit propria viata la temelia apărarii vetrei şi a credinţei, pentru demnitate, libertate şi unitate statală, in aceasta mare zi, incununata de aureola de lumina a credintei ce ne-o ofera aceasta sarbatoare Schimbarea la fata, inscrisa cu rosu in calendarul ortodox.

Pe acest imens platou, udat cu sangele miilor de soldati, cazuti la datorie, noi beneficiarii cerului albastru , fara nori si fara zgomotul asurzitor si nimicitor al armelor privim cu demnitate catre trecut si ne plecam capul, aducand un omagiu tuturor eroilor cunoscuti si necunoscuti ai neamului.

In numele Comisiei Romaniei pentru UNESCO si al Federatiei Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor pentru UNESCO din Europa si America de Nord as dori sa va transmit imensul respect , pe care aceste organizatii il poarta in suflet fata de toti cei, care se numesc intr-un cuvant eroii neamului.

In Preambulul Actul Constitutiv UNESCO, ratificat la mijlocul secolului trecut este mentionat faptul ca in mintea oamenilor s-a nascut ideea de razboi si tot in mintea oamenilor trebuie sa se nasca ideea pentru pace. Acesta este indemnul, pe care il sustinem ,dandu-ne seama ca aceasta distrugere de lume din trecut , care persista si in prezent in multe zone ale lumii, vine de la desertul din mintea noastra. Pentru a ne salva generatiile viitoare avem nevoie de un nou sens . Aceasta este semnificatia sacrificiului eroilor nostri de la Soveja, Maraesti, Oituz si de pe tot intinsul tarii o schimbare de la civilizatia de forta la civilizatia de viata. Jertfa lor trebuie sa rodeasca in noi si in noile generatii pentru ca suntem beneficiarii acestui dar imens facut de inaintasii nostri prin sacrificiul lor suprem.

As dori, de asemenea, sa aduc alaturi gandurile bune, de pioase aduceri aminte ale membrilor familiei generalului Eremia Grigorescu, care incearca, chiar departe de tara, in Franta, sa tina candela aprinsa in memoria tuturor celor cazuti alaturi de iscusitul lor conducator.

Permiteti-mi, ca in numele organizatiei cu peste 1000 de structuri in Europa si in America de Nord sa va impartasesc adanca mea consideratie pentru tot ceea ce faceti pe aceste locuri , aducand mereu trecutul in prezent, putandu-ne mandri ca romani cu un Mausoleu al Neamului, ce si-a recapatat frumusetea prin ultimile restaurari efectuate, constienti fiind ca astazi, 6 august 2013

sunt clipe ,cand oricum ar sta trupul , sufletul e in genunchi.