Festivalul de arta si interculturalitate « Noaptea artei si a interculturalitatii » creat in anul 2007, de catre asociatia internationala QA, are imensa placere de a va prezenta a treia editie, care are ca tematica : « L’art du renouveau ».
Acest Festival este deschis publicului de toate varstele si este gratuit. Publicul poate contribui la evolutia universul artistic, ale operelor prezentate si poate face parte integranta din trupa teatrului prezent, devenind astfel, mult mai mult decat un spectator…
Objectivul Festivalului nostru :
• Promovarea valorilor de solidaritate, de transmitere culturala, de constructie unitara si colectiva, transformarea unicitatii personale intr-o opera colectiva si comuna etc.
• Promovarea culturii romane, franceze si americane evidentiind artisti si filozofi contemporani ai acestor tari.
• Creatia unei relatii de solidaritate si respect intre toate categoriile socio-profesionale sau socio-culturale : opera comuna dedicata colectivitatii : « zidurile reinnoirii »
Manifestatia noastra contine:
• Expozitie de arta contemporana si « art brut » creata sub tutela comisarului de expozitie Yannick le Guern care va avea loc in Castelul din Asnières , Hauts-de-Seine, Franta.
• Creatia celor 4 « ziduri ale reinnoirii » (interior si exterior). Creatia va fi realizata de catre populatia cartierului si artistii internationali prezenti. Rezultatul acestei opere comune va fi proiectat pe peretii primariei si castelului din Asnières.
• Romania ca tara invitata de onoare, arta si repere culturale, gastronomie, spectacole si concerte de muzica traditionala…
• Dezbateri deschise publicului la care vor participa diverse personalitati romane, franceze si americane care vor avea ca tema principala : evolutia lumii, posibilitatea de a construi legaturi solidare, umane si constientizarea faptului ca fiecare persoana poate participa la constructia unui edificiu societal comun.
• Prezentarea, aflata sub patronajul Unesco, asociatiilor artistice si culturale internationale, locale si ale atelierelor de arta care reprezinta interculturalitatea si unicitatea valorior artistice … Copyrights B1Aktas1logo300x300Aktas1logo300x300